Asigurare RCA cu decontare directa

Cu siguranta ati observat ca la inchierea unei polite de asigurare RCA aveti optiunea de a alege intre o asigurare RCA standard si o asigurare cu decontare directa. Probabil ati observat si ca asigurarea cu decontare directa este mai scumpa decat cea standard, ajungand pana la cu 50% mai mult. Dar ce e asigurarea RCA cu decontare directa si de ce se merita sa o luam in considerare?

Ce este Asigurarea RCA cu Decontare Directa?

rca ieftinAsigurarea RCA cu decontare directa este o asigurare RCA standard, dar care vine cu optiunea de decontare directa a reparatiilor de la propriul asigurator in cazul unui accident de care nu va faceti vinovat.

Astfel, avand polita cu decontare directa, puteti sa faceti reparatiile vehicului propriu cerand banii direct de la propriul asigurator, fara a mai fi nevoie sa vi se aprobe dosarul de daune de la asiguratorul vinovatului. Sarcina recuperarii banilor pentru reparatie revine astfel asiguratorului dumneavoastra de la asiguratorul vinovatului.

De ce se merita o asigurare RCA cu decontare directa?

Pentru multi aceasta intrebare este de o importanta majora: de ce sa platesti mai mult pentru o asigurare RCA cu decontare directa fata de una standard? Raspunsul este destul de simplu: beneficiul unui risc mai mic in cazul unui accident de a va repara masina bine si intr-un timp mai scurt.

Ne este cunoscut ca un procent mare din soferii din Romania prefera sa achizitioneze politele cele mai ieftine de la unii asiguratori care fac decontarile pentru reparatii cu intarziere, iar calculele decontarilor nu sunt deloc apropiate taxelor percepute de service-uri auto mai calitative.

Prin achizitia unei asigurari RCA cu decontare directa (ideal de la un asigurator care nu intampina astfel de intarzieri in plati), evitati astfel timpul indelungat in reparatia propriei masini pe asigurarea vinovatului, precum si (in functie de companie de asigurari aleasa) obtine decontarile pentru reparatii la service-uri mai bune.

Asadar, asigurarea cu decontare directa este benefica atata timp cat nu este de la cel mai ieftin asigurator, ci de la unul din categoria de pret mediu si peste. Pretul premium care il platiti este recomandat in principal daca masina dumneavoastra este o parte importanta din viata de zi-cu-zi, fie in interes personal, fie de de serviciu. Astfel, daca lipsa masinii in caz de accident va poate da viata peste cap, o asigurare RCA cu decontare directa va poate salva timp in realizarea reparatiilor, cat si bani.

Spre deosebire de CASCO, asigrarea RCA cu decontare directa se aplica doar in situatiile in care sunteti implicat intr-un accident cu daune care s-a petrecut din vina altui participant. Daca vina accidentului va apartine, atunci asigurarea RCA sau RCA cu decontare directa nu va va ajuta. Pentru o acoperire completa indiferent de situatii, va recomandam optiunea CASCO.