Ce acoperă și ce nu acoperă asigurarea RCA?

Asigurarea RCA (Răspundere Civilă Auto) este o poliță obligatorie pentru toți proprietarii de autovehicule. Înainte de a cumpăra o asigurare RCA, este important să înțelegem ce este acoperit și ce nu este acoperit de aceasta.

Ce acoperă asigurarea RCA?

Asigurarea RCA este concepută pentru a acoperi daunele pe care le cauzează proprietarul vehiculului terților în urma unui accident rutier. Acest lucru include:

1. Daunele materiale: Asigurarea RCA acoperă costul reparării sau înlocuirii vehiculului terței părți dacă este deteriorat într-un accident în care sunteți considerat vinovat.

2. Daune corporale: Dacă un accident rutier în care sunteți vinovat a cauzat rănirea sau decesul altei persoane, asigurarea RCA va acoperi costurile medicale, spitalizare și alte cheltuieli legate de recuperare.

3. Daune morale: Asigurarea RCA acoperă și compensațiile pentru daune morale cauzate de un accident rutier.

Ce nu acoperă asigurarea RCA?

Asigurarea RCA nu acoperă toate tipurile de daune auto. Iată ce nu este inclus:

1. Daunele propriului vehicul: Asigurarea RCA nu acoperă daunele cauzate propriului vehicul în caz de accident. Pentru a avea o astfel de acoperire, trebuie să vă asigurați cu o poliță Casco.

2. Daunele proprii: RCA nu acoperă costurile medicale sau cheltuielile legate de rănile dumneavoastră cauzate de un accident auto pentru care sunteți vinovat.

3. Furtul sau vandalismul: RCA nu acoperă daunele cauzate de furt, vandalizare, incendiu sau dezastre naturale. Pentru aceste situații, este necesară o asigurare Casco.

4. Daunele cauzate în mod intenționat: Asigurarea RCA nu acoperă daunele cauzate intenționat de către asigurat.

Înțelegerea corectă a acoperirii asigurării RCA vă poate ajuta să vă protejați financiar și să faceți cele mai bune decizii pentru nevoile dumneavoastră auto.